Facebook pixel

A kiválasztás folyamata

Biztosan sokan kíváncsiak arra, hogy cégünknél miképp működik a kiválasztás folyamata. Erre a kérdésre adunk most választ.

Az első mindig a saját adatbázisban történő keresés, amikor a toborzási és kiválasztási specialista leszűri a meglévő jelentkezőket a pozíció kritériumai szerint. Ezután következik a hirdetéses keresés és előszűrés. Többnyire online toborzási felületeken tesszük mindezt, s a megjelent hirdetésekre beérkezett pályázati anyagokat munkatársaink értékelik és rangsorolják.

Ezt követik a telefonos interjúk, ami igazából egy előzetes szándékfelmérés és néhány hiányzó adat egyeztetése, esetlegesen nyelvi felmérés, ha szükséges az álláshoz. Mindez a pályázó által megjelölt időpontban. Ha ez rendben ment, akkor jöhet a személyes, esetleg online elbeszélgetés, amelynek keretében toborzóink részletesen tájékoztatják a pályázót a keresést megrendelő vállalkozás kilétéről és profiljáról, illetve az adott pozícióra vonatkozó elvárásokról. A strukturált interjú alatt kollégáink igyekeznek – a betöltésre váró pozíció elvárásai alapján – feltérképezni többek között a pályázó felkészültségét, erősségeit, gyengeségeit és a motivációját.

Ha ezen túl vagyunk, akkor jön a jelentkezők körének további szűkítése. Az interjúk eredményeinek összesítése után a HR toborzó továbbítja megbízónkhoz a pozícióra megfelelt pályázók anyagait egy rövid interjú riporttal kiegészítve. A következő körös meghallgatások, azaz a bemutatkozó- és szakmai interjúk, illetve a bértárgyalások a megbízónál zajlanak.

A keresés lezárása pedig maga a kiválasztás. Amennyiben megbízónk dönt az új munkatárs felvételéről, kollégánk a pozíciót betöltő munkavállaló belépését követő pár munkanapon belül írásban értesíti az elutasításról a többi pályázót.