Facebook pixel

A munkával összefüggő kimerültség és a stressz mindig is jelen volt, ám az elmúlt két év covid sújtotta időszakában még több ember tapasztalhatta meg ennek fizikai, mentális és érzelmi hatásait.

Nézzük, hogyan helyezhetjük előtérbe az egészségünket és a boldogságunkat a karrierrel szemben.

Első tippünk, hogy tartsunk néha „én-napokat”, azaz vegyünk ki szabadságot akkor is, ha épp nem megyünk sehova. A covid miatt rengeteg szabi bent ragadt az embereknél, hiszen nem utazhattak sehova a járvány idején.  Pedig néha hasznos, ha az ember „csak úgy” kivesz néhány napot, még akkor is, ha otthon ül és nem csinál semmit. Pihenés, céltalan Netflixezés, feltöltődés vagy egy szaunázás, úszás mindenkinek jót tesz. Fontos, hogy ekkor próbáld elengedni egy rövid időre a munkahelyi dolgokat.

Az is hasznos lehet, hogy a napi vagy heti rutinodba beiktatsz egy olyan tevékenységet, ami feltölt és örömet okoz. Ez lehet egy edzés, séta vagy – ha már kanyarban a tavasz – egy kis kerti munka. A lényeg a rendszeresség.

A célok kitűzése régi trükk, de ez esetben ne legyen köze a munkádhoz! Összpontosíts ezekre is az elkövetkező hónapokban, s minden este írd le hogyan haladtál a célok megvalósítása felé. Ha elkezded előtérbe helyezni a magánéleted, az idő múlásával jelentős változást észlelhetsz abban, hogy hogyan érzed magad.

Végezetül pedig egy jó tanács: ne légy túl szigorú magaddal! Ha nem akarsz totál kiégni, akkor bizony nem szabad rosszul érezned magad attól, ha szükséged van egy kis pihenőre. Ha folyamatosan lökdösöd magad, akkor is, amikor már rég lemerültél, könnyebben kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy hosszú szünet kelljen a felépüléshez.

 

Miell Group honlapjai:

MULTI PARTNER SOLUTION

https://miellquality.hu/index.php

Főoldal

Főoldal –

Kezdőlap

https://botiteamkft.hu/