Facebook pixel

Ha karriert vagy vállalkozást építesz, mindenképp bővítened kell a kapcsolati hálódat, ám az unalomig ismételt módszerek helyett érdemes inkább arra törekedned, hogy valódi, tartalmas kapcsolatokat próbálj kiépíteni.

Az első fontos tanácsunk, hogy a mennyiség helyett a kapcsolatokat illetően is törekedj a minőségre, azaz keresd meg azokat az embereket, akik már most is a kapcsolati hálódban vannak! Könnyen lehet, hogy tudnak segíteni, de egy jó tippet is adhatnak, hogy merre érdemes keresgélned.

Mindez úgy is megvalósítható, hogy némi kutatást végzel a LinkedIn-en, és megkeresed azokat az embereket, akikben látsz potenciált. Más közösségi média platformokat is megnézhetsz, de a LinkedIn kötelező eleme a keresésnek, ráadásul használatával kiváló szakmai kapcsolatokat tudsz kiépíteni.

Persze nem arról van szó, hogy minden szembejövő embert direkt álláskereső üzenetekkel bombázol, inkább mutasd be, hogy mit tudsz nyújtani a másiknak, és érdeklődj az adott cégnél szerzett tapasztalatairól.  Ha akad valami, akkor úgyis jelezni fogja.

Klasszikus módszer a különböző szakmai rendezvényeken való részvétel, ám itt sem érdemes túlzásba esni. Nem kell mindenhova elmenni, „jópofizni” és több száz névjegykártyát kiosztani.  Bőven elég csak azokon az eseményeken részt venned, amelyek valóban érdekelnek, s ahol nem mellesleg biztos vagy abban, hogy olyan emberekkel találkozol, akikkel tényleg akarsz kapcsolatot teremteni.

Ne feledd, a kapcsolatépítés lehetőségei végtelenek. A siker kulcsa pedig az, hogy értelmes kapcsolatokat alakíts ki a sok véletlenszerű kapcsolat helyett.

További érdekes infó: Miellgreen, a zöldebb életért