Facebook pixel

Munkavállalás külföldön

Társaságunk külföldi munkalehetőségeket is biztosít az álláskeresők számára. Ennek kapcsán felmerülhetnek benned az alábbi kérdések, ezért kérjük, figyelmesen olvasd át tájékoztatónkat.

Mit kell tudnod az általunk biztosított külföldi munkalehetőségekről?

Minden álláslehetőségünk hivatalosan bejelentett munka. A munkavállalóra az adott ország törvényei és tartományi szabályozásai vonatkoznak, ilyen például a kifizetés, az adózás vagy épp a szabadságolás.

Mennyibe kerül a munkaerő közvetítés külföldre?

A magán-munkaerőközvetítők nem kérhetnek pénzt a munkavállalóktól sem belföldi, sem külföldi közvetítésnél. Amennyiben ilyen esettel találkozol, határolódj el a szolgáltatástól.

Nyelvtudás

Fontos, hogy a fogadó ország nyelvén legalább társalgási szinten kommunikálni tudj. Ez több okból is elengedhetetlen. Egyrészt nem biztos, hogy jövőbeli munkahelyeden magyar munkatársaid is lesznek. Így, ha valamilyen problémád adódik, meg kell értetned magad a helyi emberekkel. Egy stabil alap nyelvtudással el tudod kerülni az esetleges félreértéseket is. A szakmához kapcsolódó kifejezések és a mindennapok során használatos szavak, valamint szófordulatok ismerete és megértése elengedhetetlen.

Hol fogok lakni? Szükséges-e saját gépjármű?

Szállást adott esetben a partnerünk biztosít számodra. Ha máshol szeretnél lakni, arra is van lehetőséged, de az egyéb szálláslehetőséget egyénileg kell intézned. Saját gépjármű az esetek döntő részében nem szükséges. Amennyiben mégis, úgy kollégáink erre külön felhívják a figyelmedet.

Pályakezdőknek van lehetőség?

Partnereink nyitottak minden olyan motivált és az idegen nyelvet minél magasabb szinten beszélő ember jelentkezésére, aki szívesen dolgozna külföldön.

Megkaptam a munkát. Hogyan tovább?

Partnerünktől kapsz egy e-mailt amiben tájékoztatnak a munkakezdés időpontjáról, a fizetésről, munkakör megnevezéséről és a központi irodájuk címéről, ahol jelentkezned kell majd. A kinti irodából partnerünk fog téged elvinni a szállásodra, ami a munkavégzéseddel megegyező településen lesz.

Tippünk, hogy az indulás előtt minden iratodról készíts fénymásolatot. Emellett ellenőrizd, hogy dokumentumaid nem járnak–e le a közeljövőben.