Facebook pixel

Amikor véget ér egy hosszú toborzási és kiválasztási folyamat, s a jelölt aláírta a szerződést, úgy tűnhet, hogy végre fellélegezhet a leendő vezető és a HR-es. Pedig az igazi munka csak most következik, ha azt akarjuk, hogy tényleg hosszú legyen a friss munkaviszony.

Azt a kapcsolódó kutatások is bizonyítják, hogy a kiváló munkavállalói teljesítményhez kiváló onboarding, azaz beillesztés szükséges. Egyszerűbben fogalmazva: ha jól érzi magát és elégedett a munkavállaló, akkor tovább erősíti a cégünket. Persze mindez egyszerűnek tűnhet, ám a jó onboarding egy alaposan átgondolt, részletesen megtervezett és megszervezett, célirányos stratégiai folyamat, ami pozíciótól függően 6-12 hónapig tart.

Kis hazánkban, főképp a kis- és középvállalatoknál mindez még nem bevett gyakorlat, sőt, a cégek túlnyomó többségénél nincs is formális onboarding program, de a nagy- és multinacionális vállalatoknál sem minden fenékig tejfel. Gyakran minimális információval a kézben dobják a mélyvízbe az új munkatársat, így nem csoda, hogy 30 százalék feletti a fluktuáció a honi munkahelyeken.

Érdemes először tisztázni, hogy mit is takar valójában az onboarding?

Ez egy beillesztési folyamat, melynek során az újonnan felvett dolgozó beépül, integrálódik az adott szervezetbe. Ez magában foglalja az adminisztratív teendőket, az orvosi vizsgálatot, a munkavédelmi oktatást, a munkatársakkal és a – környezettel való ismerkedést, s esetleg tréningeket, képzéseket is, ha speciális tudásra van szükség a munkakör betöltéséhez. Emellett az sem árt, ha nem engedjük el a kezét három nap után az új munkavállalónak, s egy mentort jelölünk ki mellé, aki segít neki eligazodni az új környezetben.

Utóbbi azért is fontos, mert ami az ott dolgozóknak megszokott, úgymond normális, az új belépő számára bizony ismeretlen. Az ebből fakadó bizonytalanság, és a kezdeti erős megfelelési és beilleszkedési vágy kombinálva a hirtelen rázúduló sok és sokféle információval, sok esetben egyfajta kulturális sokkot okoz. Ennek mértéke azonban nagyban függ attól, hogy az új belépőt érő impulzusok mennyire vannak megtervezve, illetve hogy ő mennyire felkészülten érkezik.

Ehhez kapcsolódik az első benyomás is, amelynek fontosságáról már írtunk korábban. Ha ez negatív, az bizony rá fogja nyomni a bélyegét a munkavállaló és a cég közötti kapcsolatra. Fontos megjegyezni, hogy az első kapcsolatfelvételtől érdemes a beillesztési folyamatot indítani, hiszen az a célunk, hogy az álláspályázóból idővel teljes értékű, elégedett munkatárs váljon.